ProefBoer

Proef de boer! Nou ja, niet de boer zelf, maar neem het verder vooral letterlijk. ProefBoer is een project van kunstenares Lobke Meekes. Zie het als een proefproject, om boer te worden. Waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe, duurzame technieken om op een nieuwe manier ‘te boeren’. Waarin jij kunt proeven van de producten die de boer maakt. Waarin je kunt proeven van het boerenleven, door zélf keuzes te maken voor de ProefBoer.

 

Want hoe komt iets van grond tot mond? Hoe ziet het leven van de boeren om je heen eruit? Wat moeten ze allemaal om doen om kakelverse producten te telen, maken en produceren en in de winkelschappen te krijgen? ProefBoer laat het je zien, lezen, horen, beleven en natuurlijk: proeven.

 

Zo weet jij straks alles over het karbonaadje dat op je bord ligt en pak je nooit meer achteloos een seizoenvrucht als een appel achteloos uit de koelkast. Want ja, appels smaken echt het best als je ze rijp van de boom plukt. En weet je eindelijk wat nodig is om al dat lekkers op jouw bord te toveren.

Jij denkt daarover mee, zelfs in het bedrijfsproces. Waarbij ook jij ineens te maken krijgt met revolutionaire nieuwe ontwikkelingen in een snel veranderende markt, waarin maatschappelijke vraagstukken als biodiversiteit, de zorg voor de bodem en dierenwelzijn van grote invloed op de bedrijfsvoering zijn.

 

ProefBoer wil jou laten proeven van de agrarische sector in het oosten van Nederland. Jou laten kennismaken met de boer als je buurman of -vrouw, een mobiel en duurzaam kippenverblijf, waardevolle voedselketens en alle prachtige en gezonde producten van het land. Proef mee!